Is er een dokter in de zaal?

Helaas is er wat minder leuk nieuws in de Rattery. Vorige week troffen we bij onze Pilgrim een klein bultje aan onder zijn kin. De volgende dag zijn we naar de dierenarts gegaan en konden we een afspraak maken voor een operatie.


Maandag is Pilgrim geopereerd en hij maakt het goed. De bult bleek een maligne (kwaadaardig) tumor te zijn. We hebben de tumor niet verder laten onderzoeken op erfelijkheid. De hechtingen zien er goed uit en momenteel zit hij 10 dagen in quarantaine en krijgt 2x per dag antibiotica (Novadox). Hij rust goed uit en zal over een tijdje weer teruggaan naar de mannengroep.


We hebben besloten hem niet in te zetten voor de fok. Pilgrim is uit de nestplanning gehaald en zal met pensioen gaan. Dat vinden we heel jammer, want hij heeft een mooie bouw en een ontzettend lief karakter, maar zijn gezondheid vinden we heel belangrijk! Hoewel we niet weten of de tumor erfelijk is, willen we geen risico's nemen. Pilgrim wordt intussen lekker verwend en zal altijd één van onze maatjes zijn!