Afscheid nemen...

Ze was 8 dagen oud toen we met ons zwarte hummeltje bij de dierenarts kwamen. Naast een groeiachterstand, was haar pootje gezwollen en rood. De teentjes waren zwart geworden. We waren in de veronderstelling dat we je moesten laten gaan. Maar de dierenarts gaf hoop: 5 dagen lang namen we je elke avond mee voor een penicillinekuur. Het pootje herstelde, maar zonder de teentjes. Toch paste ze zich aan en leerde lopen, rennen en klimmen en deed voor geen van de andere dames onder. We noemende haar Nellie, naar onze oma/schoonmoeder die in 2013 is overleden. Omdat je een vechter was en je die eer verdiende.

 

Een paar dagen terug merkten we al aan je dat het niet zo goed ging. Je was sterk vermagerd en je kwam niet meer bij het deurtje kijken. Bovendien voelde je koud aan. Maar de volgende dag was je even kwiek als ervoor: een opleving, zeiden we nog. De kooien werden schoongemaakt en je wachtte geduldig met de andere meiden in de duna. Maar je hebt de schone kooi nooit meer meegemaakt. Je rustte met je kopje op Phyllis' rug, werd verzorgd door je zus Nemesis en omringd door de oudsten en de jongsten van de dames, vertrok je heel stilletjes naar de rattenhemel. We hopen dat je goed bent aangekomen, wijffie. We missen je!

 

RG-010913/N1.12 Nellie of Goddess

1 september 2013 - 1 april 2016

Met Charon ging het helaas al een tijdje niet goed. De antibiotica wilde maar niet aanslaan, en steeds keerden we terug naar de dierenarts met slecht nieuws. Op 1 april hebben we hem laten inslapen, omdat het niet meer kon en hij pijn begon te lijden. Bij de sectie werd duidelijk dat Charon darmzweren had. We vermoedden een tumor, maar gelukkig was dit het niet. De dierenarts vertelde dat darmzweren helaas niet te genezen zijn. Een mogelijke oorzaak zijn gevoelige darmen. Charon heeft bij ons nooit voor nageslacht gezorgd, maar in de tijd dat we hem hebben gehad was hij een uitstekend kooimaatje, huisdiertje, vriend en knuffel. Bedankt voor alle tijd die we met je gehad hebben, lieverd. We missen je!

 

Little Fluffy's Charon

2 maart 2014 - 1 april 2016