Fokgeschikte Heren

Onze heren worden op een leeftijd van 6 maanden beoordeeld op basis van gezondheid en karakter. Aan de hand hiervan bepalen wij of zij fokgeschikt zijn. De meeste heren worden bij voorkeur vanaf een leeftijd van 8 á 10 maanden ingezet. Dan zijn zij in de bloei van hun leven.

 

Bij de heren letten wij met nadruk op de puberteit die tussen de leeftijd van 1,5 maand tot 8 maanden plaatsvind. Aan deze periode kunnen wij veel afleiden over hun fokgeschiktheid. Daarnaast selecteren wij aan de hand van zijn achtergrond, zijn karakter, de lijn en zijn genetische bijzonderheden met veel zorgvuldigheid een potentiële dame. 

 

De fokgeschikte heren zijn mannelijke rittens die nog beoordeeld moeten worden, heren die in de planning staan en heren die al eens of tweemaal vader zijn geworden (bij ons of bij één van onze collega's). Maak gebruik van het dropdown-menu om de fokgeschikte heren persoonlijk te leren kennen.

 

De fokgeschikte heren kunnen ook al dekheer ingezet worden. Onze heren worden maximaal 3 keer ingezet, waarvan 1 keer voor een externe dekking. Klik voor meer informatie over dekheren op de onderstaande button.