Wie zijn wij?

Wij zijn Christina en Hannah (moeder en dochter) en de trotse eigenaren van Rattery Goddess. We zijn gestart met de Rattery in november 2009. Toen hadden we al ruim 10 jaar ervaring met tamme ratten en het opvoeden van nestjes. Van november 2009 t/m april 2016 was de Rattery in Nootdorp (Zuid-Holland). Sinds april 2016 is de hoofdlocatie in Lelystad (Flevoland) bij Hannah en de dependance in Nootdorp.

 

Christina

Christina is 53 jaar oud en werkzaam als cosmetisch adviseuse. Na haar succes met Oriflame, is zij zich gaan richten op de natuurlijke- en gebruiksbewuste producten van Essanté.

 

Christina woont in Nootdorp met haar man, jongste dochter, een hond, twee katten en 3 rattendames. Haar hobby's zijn lezen, haken, gamen en de Rattery.

 

Beiden zijn wij een aanspreekpunt voor ondersteuning en advies voor rattenliefhebbers. Christina beheert de vakantieopvang en de organisatie van de kraamvisites en ophaaldagen.

06 - 15 95 48 40

Hannah

Hannah is 26 jaar oud en werkzaam als ambulant hulpverlener/coach. Ze is afgestudeerd als Toegepast Psychologe aan Hogeschool Leiden.

 

Hannah woont in Lelystad met haar vriend, de ratjes van de Rattery, twee katten en een cavia. Haar hobby's zijn lezen, wandelen, creatief bezig zijn, paardrijden en de Rattery.

 

Beiden zijn wij een aanspreekpunt voor ondersteuning en advies voor rattenliefhebbers. Hannah beheert de verblijven van de ratjes, de website en het telefonisch contact.

 

06 - 25 59 04 55


Onze directe collega en rattenvriendin is Diana van der Wansem

van Rattery Dommi's Domein in Zoetermeer:

 

Rattery Dommi's Domein


Het ontstaan van de Rattery

Onze eerste huisdieren waren twee konijnen. In 1999 kwamen de eerste ratjes: 4 heren van de Intratuin. Toen deze overleden waren, hebben we ons een tijdje gericht op husky's, waarmee we toen ook enkele pretnestjes hebben gehad. In totaal zijn er 4 pretnestjes bij ons geboren waardoor wij veel kennis en ervaring hebben opgedaan met de geboorte, het verzorgen en de opvoeding van maar liefst 35 rittens! In 2005 zijn we een tijdje gestopt met het houden van ratjes.

 

Toen Hannah 16 werd in 2008 kwamen er twee dames in huis en al snel een derde dame. Pas na de komst van twee Tsjechische dames ontstond het idee van de Rattery. De liefde voor ratjes en het leveren van gezonde, lieve dieren doen wij niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Sinds 2009 hebben we ons ontwikkeld tot ons huidige voorkomen door kennis, ervaring en contacten op te doen en van (vooral) onze ratjes en andere Ratteries te mogen leren. We zijn nu in het bezit van een prachtige lijn waarmee wij met veel liefde, zorg, tijd en aandacht fokken.

 

In 2016 is de Rattery verdeeld in twee locaties: de hoofdlocatie in Lelystad, waar Hannah met de ratjes woont, en de dependance in Nootdorp, waar Christina woont en waar de kraambezoeken, ophaaldagen en vakantieopvang worden georganiseerd.

 

Rattery Goddess staat sinds 8 oktober 2014 officieel ingeschreven voor het fokken van tamme ratten bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO).