Wie zijn wij?

Wij zijn Christina & Hannah (moeder en dochter) en in november 2009 zijn wij gestart met deze fantastische hobby. We hebben ervaring met tamme ratten en het opvoeden van nestjes sinds 1999.

 

Christina is 54 jaar oud en werkzaam als cosmetisch adviseuse van Oriflame en secretaresse. Ze woont in Nootdorp met haar man, jongste dochter, een hond, vier katten en twee rattendames. Haar hobby's zijn haken, gamen, lezen en de Rattery.

 

Hannah is 26 jaar oud en werkzaam als ambulant hulpverlener. Ze woont in Lelystad met haar vriend, de ratjes en twee katten. Haar hobby's zijn paardrijden, lezen, wandelen, creatief bezig zijn en de Rattery.

 

Beide zijn we een aanspreekpunt voor ondersteuning en advies voor onze rattenliefhebbers. Christina verzorgt de vakantieopvang.

 

Christina 06-15954840

Tarieven en service van de vakantieopvang, ondersteuning en 

advies.

Hannah 06-25590455

Reserveren, informatie over de nestjes, ondersteuning en advies.

 Wat is een Rattery?

In principe is een Rattery een uitgebreide hobby waarbij de eigenaren met hun huisdieren regelmatig nestjes fokken. Wat een Rattery onderscheid van een dierenwinkel of broodfokker, is dat er (over het algemeen) veel aandacht wordt geschonken aan de achtergrond van de gezinsuitbreidingen. Ook wij selecteren zorgvuldig de dames en heren waarmee we een nestje willen fokken en doen dit op basis van gezondheid, bouw, karakter en genetica. We zetten dus niet 'zomaar' twee ratjes bij elkaar en 'zien wel wat er gebeurd'. Dit betekent ook dat we een werkwijze hebben en een fokbeleid, gevormd en gebaseerd op eerdere ervaringen en opgedane kennis.

 

Wel blijft de Rattery voor ons een hobby, en is absoluut niet bedrijfsmatig aangelegd. Er is geen winst; het geld dat we ontvangen voor de rittens is meer een soort ruil; wij gebruiken het om onze huisdieren te voorzien van voer, bodembedekking en medische zorg. Helaas kan iedereen zich 'Rattery' noemen, en kunnen we niet garanderen dat andere Ratteries dezelfde standpunten en richtlijnen hebben. Iedereen is er vrij in te doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Daarom houden we het vooral dicht bij onszelf en kleinschalig, zodat het een hobby blijft; dat is immers het initiatief van Rattery Goddess.


Het ontstaan van de rattery

Onze eerste huisdieren waren twee konijnen. In 1999 kwamen de eerste ratjes: 4 heren van de Intratuin. Toen deze overleden waren, hebben we een lange tijd alleen husky's gehad, waarmee we toen ook enkele pretnestjes hebben gehad. In totaal zijn er 4 pretnestjes bij ons geboren waardoor wij veel kennis en ervaring hebben opgedaan met de geboorte, het verzorgen en de opvoeding van maar liefst 35 rittens! In 2005 zijn we een tijdje gestopt met het houden van ratjes.

 

Toen Hannah 16 werd in 2008 kwamen er twee dames in huis en al snel een derde dame. Pas na de komst van twee Tsjechische dames ontstond het idee van de Rattery. De liefde voor ratjes en het leveren van gezonde, lieve dieren doen wij niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Sinds 2009 hebben we ons ontwikkeld tot ons huidige voorkomen door kennis, ervaring en contacten op te doen en van (vooral) onze ratjes te mogen leren. We zijn nu in het bezit van een prachtige lijn waarmee wij met veel liefde, zorg, tijd en aandacht fokken.

 

In 2016 is de Rattery verdeeld in twee locaties: de hoofdlocatie in Lelystad, waar Hannah met de ratjes woont, en de dependance in Nootdorp, waar Christina woont en waar de kraamvisite, ophaaldagen en vakantieopvang worden georganiseerd.


Het verblijf

Momenteel hebben wij 14 ratjes: 7 dames en 7 heren en naast dat wij met hen nestjes fokken, beschouwen wij hen als onze huisdieren.

 

Beiden hebben wij een grote interesse in mythologie en daarom vernoemen we onze ratten zoveel mogelijk naar Goden en Godinnen uit verschillende culturen. Hun stamboomnaam is altijd 'of Goddess', omdat Moeder Natuur een grote rol speelt bij de gezinsuitbreidingen.

 

 

 

Bodembedekking & voer

Wij gebruiken Back2Nature, een bodembedekking die gemaakt is van gerecycled papier en daardoor stofvrij, milieu- en diervriendelijk is. Voor de toiletten gebruiken wij houtkorrels. In de duna's en rittenkooien gebruiken wij kartonsnippers of hennepvezel.

 

Het voer dat wij gebruiken is de complete brok van Kasper's Faunafood. Daarnaast krijgen onze ratten Versele Laga Crispy muesli gemixt met gedroogd meelwormen, insecten en vlokreeftjes. Zwangere/zogende dames en zieke/revaliderende ratten krijgen Care+. Dierenarts

Voor een bezoek aan de dierenarts gaan wij naar Dhr. M.P. Hogendoorn in Pijnacker en Bleiswijk. Deze dierenarts is elke dag te bereiken van 09.00 tot 20.00 en is zowel dierenarts als veearts.

 

Europalaan 21

2641 RX Pijnacker

015 - 369 25 45

info@dierenartspraktijkhogendoorn.nl

Website Dierenartsenpraktijk Hogendoorn

Collega

Al sinds 2010 zijn wij bevriend met Diana van Rattery Dommi's Domein. Af en toe wisselen we uit binnen onze gezamenlijke hobby. We zien haar als een soort collega.